Την ευκαιρία να δει πρώην συναθλήτριές της είχε η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου. Με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 90 χρόνων δράσης και προσφοράς της ΧΑΝΘ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, πήρε μέρος σε φιλανθρωπικό αγώνα. >>>

Στο πλαίσιο του προγράμματος "Χαρίζω ένα χαμόγελο" της κοινωνικής δράσης εθελοντών ΧΑΝΘ,  που ενεργοποιεί εθελοντές μέλη, φίλους και συνεργάτες της, για να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, οργανώθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου μια μεγάλη εκδήλωση του αθλητικού τμήματος στο αθλητικό κέντρο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας»: Ένας αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε πρώην αθλήτριες και την γυναικεία ομάδα της ΧΑΝΘ. 

Ο σκοπός ήταν ιερός καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης δόθηκαν στο Χαμόγελο του παιδιού αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο της ΧΑΝΘ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να συνδεθεί ο αθλητισμός με τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση της δυναμικής που εκπέμπει. 



Στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ βρέθηκαν περισσότεροι από 500 θεατές για να δώσουν με τη συμβολική τους παρουσία το μήνυμα ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει όλη η κοινωνία μας τέτοιες εκδηλώσεις αξίζουν στήριξης και συμπαράστασης. Αυτό ήταν και το απόσταγμα του λόγου στο χαιρετισμό του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΧΑΝΘ, Γιάννη Σωσσίδη που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, ενώ η υπεύθυνη της οργάνωσης «χαμόγελο του παιδιού» στη Θεσσαλονίκη, ψυχολόγος Ράνια Βατσκαλή, αναφέρθηκε εν συντομία στη δράση της Οργάνωσης και ευχαρίστησε τη ΧΑΝΘ για την πρωτοβουλία της αυτή.



Την ομάδα των Βετεράνων αθλητριών βόλεϊ στελέχωσαν μεγάλες μορφές του αθλήματος, που βρήκαν την ευκαιρία να θυμηθούν τα παλιά και να δείξουν με την αγωνιστικότητά τους ότι η δύναμη της θέλησης μπορεί να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Αγωνίστηκαν οι: Αγάπη Χαραλαμπίδου, Μαρία Δεληγάννη, Ελένη Ζέτου, Ελένη Βαμβακίδου, Ιωάννα Λαδά, Γραμματούλα Μπιμπίκα, Βερόνικα Ορφανίδου, Έπη Παπαπετρίδου, Άννα Νικολού και η γνωστή παρουσιάστρια Βίκυ Χατζηβασιλείου. 

Την προπονητική καθοδήγηση ανέλαβε η κ. Βάσω Ιωάννου.



Με την ομάδα της ΧΑΝΘ αγωνίστηκαν οι: Μαρία Πουσπουρίκα, Έλλη Αργυροπούλου, Μαρία Καλούδη, Σοφία Τζόβενου, Κέλλυ Μπελίδου, Νάνσυ Τζιούτζιου, Κλειώ Αυγέρη, Ελίνα Κουτσογιάννη, Χρύσα Καμφορίδου, Βάλια Στεφανίδου και Βαρβάρα Πετρουλάκη

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι βετεράνοι διεθνείς διαιτητές και νυν παρατηρητές διαιτησίας, Σταμάτης Μιχελινάκης και Αντώνης Δόγαρης.



Παραβρέθηκαν στο χώρο των επισήμων τα μέλη του δς της ΧΑΝΘ κκ, Μ. Καλφίδης, Δ. Γκανάκης, Α. Μπακόπουλος, Β. Ντινόπουλος, Ε. Αθανασιάδη, Π. Πετράς, ο Γεν. Διευθυντής της ΧΑΝΘ Χρ. Τριγωνάς, ο διευθυντής Αθλητισμού Γ. Πετρίδης, ο διευθυντής προγραμμάτων Κ. Δημητρίου, η προϊστάμενη του Τμήματος Δράσης και Κοινωνικής προσφοράς υπεύθυνη του προγράμματος Χαρίζω ένα χαμόγελο /κοινωνική δράση εθελοντών ΧΑΝΘ κ Α. Τζώνη, και προβολής & επικοινωνίας και Τ. Ρείση, ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ Π. Αναστασιάδης, ο τ. ομοσπονδιακός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Κ. Χαριτωνίδης και εκπρόσωποι των χορηγών της εκδήλωσης.





Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν τα τμήματα Μοντέρνου χορού παιδιών και εφήβων της χορογράφου Αγνής Μήλιου, του hip-hop της δασκάλας Κάλλη Σιαμίδου, του tae-kwo-do με τον δάσκαλό του Γιάννη Ουζούνη και των Ακαδημιών Βόλει της ΧΑΝΘ με τον υπεύθυνό τους, προπονητή της γυναικείας ομάδας και εμπνευστή της εκδήλωσης, Άρμεν Μπελουμπέκοβ. Το σύνολο των παιδιών που συμμετείχαν ξεπέρασαν τα 100 και στο φινάλε χόρεψαν όλοι μαζί στους ρυθμούς του γνωστού τραγουδιού των Village People, που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν της ΧΑΝΘ, του «YMCA».