«Η τέχνη στην υπηρεσία των ανθρώπων». Αυτό είναι το σύνθημα του Θεατρικού Εικαστικού Καλλιτεχνικού Κέντρου «Πούπουλο» το οποίο παρουσιάζει αφιλοκερδώς μια παράσταση για παιδιά ειδικών ομάδων. >>>


Πρόκειται για μία μουσική παράσταση η οποία είναι βασισμένη στην τεχνική του Μαύρου Θεάτρου της Πράγας. Είναι η θεατρική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου - CD «Το φτερό του Δράκου», μια παραγωγή του Παρασκευά Καρασούλου και της Μικρής Άρκτου. Δημιουργοί των 13 μουσικών παραμυθιών είναι ο συνθέτης - εκπαιδευτικός Δημήτρης Μαρκατόπουλος και ο στιχουργός – ποιητής - δάσκαλος Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος.

Τα τραγούδια ερμηνεύουν μεταξύ άλλων οι Μάριος Φραγκούλης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Σόνια Θεοδωρίδου, Αφροδίτη Μάνου, Ηλίας Μαμαλάκης κ.ά., ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Ρίτα Πουταχίδου.

Η πρεμιέρα θα γίνει αύριο,  20 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 17:30 στο Δημοτικό Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Τα παραμύθια έχουν θέμα τη συμβίωση, την αυτονομία, την αυτοεκτίμηση αλλά θίγουν επίσης και κοινωνικά ζητήματα. Έτσι, η παράσταση δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δουν τη ζωή και από άλλες πλευρές, βάζοντας τη φαντασία τους να λειτουργήσει με ένα ευχάριστο, διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο.

Η Σόνια Θεοδωρίδου που τραγουδά και υποδύεται τη Σακούλα της Λαϊκής, συναντά τον Μάριο Φραγκούλη ως μάγειρα παρέα με τον Ηλία Μαμαλάκη. Η Αφροδίτη Μάνου αφηγείται την επανάσταση των άδειων ρούχων, η Άλκηστη Πρωτοψάλτη χαϊδεύει ερμηνευτικά την ιστορία ενός παρεξηγημένου βατράχου, ο Γιώργος Περρής ταξιδεύει με ένα ροζ μεθυσμένο πειρατικό καράβι και ο Γιώργης Χριστοδούλου εμφανίζεται πότε ως Άγριος της Αβεϊρόν και πότε ως ναυάγιο σε μπανιέρα εξαιτίας μιας θρυλικής γοργόνας.