"Χοντρή" επίθεση Χριστόδουλου Ξηρού, κατά ηγούμενου Εφραίμ, εντός Κορυδαλλού! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερωμένος χαιρέτισε τον Ξηρό κατά τον προαυλισμό τους κι εκείνος του... έσυρε όσα δε σέρνει η σκούπα! >>>

«Φύγε από μπροστά μου! Δεν θέλω να με χαιρετήσεις», ήταν τα πρώτα λόγια του. Και συνέχισε: «Τολμάς εσύ να μου μιλάς που….μέσα σ΄ αυτές τις τρισάθλιες συνθήκες των φυλακών ζεις στη χλιδή λες και είσαι σε ξενοδοχείο πολυτελείας»; 

Ο Εφραίμ προσπάθησε να ηρεμήσει τον καταδικασμένο για συμμετοχή στις δολοφονίες της "17 Νοέμβρη", αναφερόμενος στον ιερωμένο πατέρα του Χριστόδουλου Ξηρού. Αυτό, όμως, έκανε... Τούρκο τον Ξηρό που έκανε νέα επίθεση:

«Μην ξαναπιάσεις στο στόμα σου τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου μεγάλωσε 13 παιδιά κι άλλα 100 ορφανά παιδιά σαν ταπεινός Λευΐτης που ήταν», απάντησε! Και συνέχισε:

«Σαν δεν ντρέπεσαι! Εκμεταλλεύεσαι τον πόνο του κόσμου(...) Μέχρι στη Ρωσία έφτασε η χάρη σου», είπε αναφερόμενος στο ταξίδι Εφραίμ στη Μόσχα, όπου εκτέθηκε σε προσκύνημα η Τίμια Ζώνη της Παναγίας που φυλάσσεται στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου!