Πολύ καλά διαβάσατε! Η μπύρα μπορεί να γίνει δυνατός σύμμαχος της υγείας μας, καθώς σύμφωνα με έρευνες η ελεγχόμενη κατανάλωση>>>

 μπύρας βοηθάει τον οργανισμό να λειτουργεί καλύτερα και τον προστατεύει από διάφορες ασθένειες!


Οι ειδικοί συμφωνούν πλέον ότι η κατανάλωση του δημοφιλούς αυτού ποτού, όταν γίνεται με μέτρο και δεν ξεφεύγει από τα όρια, προσφέρει πολλά ανεκτίμητα οφέλη.

Σύμφωνα με το Iatropedia.gr οι ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας είναι οι εξής:

- Γερή καρδιά. Ένα ποτήρι μπύρας την ημέρα μειώνει κατά 31% τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιου καρδιακού νοσήματος. Τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα του 2011 σε δείγμα 200.000 ανθρώπων.

- Ενδυνάμωση και καλύτερη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και των νεφρών. Έρευνα Φιλανδών επιστημόνων έδειξε ότι η συχνοουρία που προκαλεί η μπύρα, κάνει τα νεφρά να λειτουργούν καλύτερα. Όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρα ημερησίως είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης πέτρας στα νεφρά κατά 41%

- Καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Ερευνητές του Χάρβαρντ υποστηρίζουν ότι η μπύρα (σε μέτριες ποσότητες κατανάλωσης) βοηθά στην αποφυγή σχηματισμού θρόμβων που είναι υπεύθυνοι για τα εγκεφαλικά. Επίσης επιστήμονες τονίζουν ότι η κατανάλωση μπύρας ίσως να συμβάλει περισσότερο στην πρόληψη κατά του Αλτσχάιμερ.

- Γερά κόκαλα. Τα υψηλά ποσοστά σε πυρίτιο που περιέχει η μπύρα, έχουν άμεση σχέση με την υγεία των οστών. Επιστημονική μελέτη του 2009, έδειξε ότι άνδρες αλλά και γυναίκες που έπιναν 2 ποτήρια μπύρα την ημέρα, είχαν μεγαλύτερη οστική πυκνότητα από εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου μπύρα.

- Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξαν σε μελέτη τους Πορτογάλοι ερευνητές που διαπίστωσαν ότι το ...μαρινάρισμα του κόκκινου κρέατος (πχ μπριζόλα) με μπύρα εξαλείφει έως και 70% τις καρκινογόνες ουσίες που παράγονται όταν το κρέας τηγανίζεται.

- Η χαρά της βιταμίνης. Και ναι όσο και να ακούγεται παράδοξο έρευνες από την Ολλανδία, έδειξαν ότι όσοι έχουν βάλει την μπύρα στην καθημερινή τους διατροφή, παρουσίασαν 30% υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 στο αίμα τους.

- Η μπύρα μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη. Μελέτη του Χάρβαρντ που συμμετείχαν 38.000 άνδρες έδειξε πως όσοι έπιναν μια με δύο μπύρες την ημέρα μείωσαν κατά 25% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

- Ρίχνει την πίεση. Πάλι από το Χάρβαρντ και αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που συμμετείχαν και έπιναν μπύρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή πίεση από εκείνες που δεν έπιναν.