"Δε μίλησα σε κανέναν, δεν είπα ότι έχω βίντεο που αν δημοσιοποιηθεί θα προκληθεί θόρυβος σε όλη τη βουλή". Αυτή είναι η απάντηση του Μάρκου Καραμπέρη, του 58χρονου επιχειρηματία που φέρεται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος τοκογλύφων και εκβιαστών, σε δημοσίευμα του "Βήματος". >>>

Ο Καραμπέρης διαψεύδει, με μακροσκελή γραπτή δήλωσή του, που διένειμε στα ΜΜΕ μέσω του συνηγόρου του, ότι υπάρχει βίντεο στο οποίο απεικονίζονται πολιτικοί όλων των παρατάξεων, σε συνομιλίες μαζί του. Μάλιστα, εντάσσεται στη γραμμή του ΛΑ.Ο.Σ. και υποστηρίζει ότι η δίωξή του είναι "πολιτική", επειδή ενεπλάκη στις περιφερειακές εκλογές, ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης "Καθαρά Χέρια, Καθαρές Ιδέες, Καθαρές Λύσεις", του βουλευτή Β Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ., Κυριάκου Βελόπουλου. Υποστηρίζει δε πως τέτοιες πληροφορίες δημοσιεύονται με σκοπό να επιβαρύνουν τη θέση του,.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έκανα καμία τέτοια δήλωση -εκμυστήρευση- γνωστοποίηση σε κανέναν, ούτε κατείχα ή κατέχω κανένα γραπτό ή ηλεκτρονικό αρχείο που να αφορά οιοδήποτε πρόσωπο, ούτε ποτέ κατέγραψα οιαδήποτε συνομιλία μου με τα ανωτέρω πρόσωπα», υποστηρίζει ο 58χρονος και κάνει λόγο για «πολιτική ψιθυριστών, ανώνυμων πηγών και άλλων κουκουλοφόρων, που θέλουν να επιβαρύνουν τη θέση μου».

Για το θέμα του υποτιθέμενου βίντεο έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση, καθώς μετά το δημοσίευμα ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά από αυτήν την εξέλιξη αναμένεται ότι ο 58χρονος θα πει τα ίδια και κατά την εξέτασή του.