Μπορεί να φιλοξενήθηκε στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης, όμως, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσάμης, δε… χαρίστηκε στο δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη! >>>

 

Ο κ. Τσάμης και εκατοντάδες Νεοδημοκράτες βρέθηκαν στο φουαγιέ του Δημαρχείο για την κοπή της βασιλόπιτας της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονικης της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος της Διοικούσας, όμως, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, «λόγω της αδιέξοδης και αναποτελεσματικής πολιτικής του δημάρχου Θεσσαλονίκης, που βασίζεται στη λογική των κλειστών παρεών», όπως υποστήριξε. Και πρόσθεσε: 

«Τον ευχαριστώ που μας παραχώρησε το φουαγέ του δημαρχείου, όμως δεν τον ευχαριστώ, όπως δεν τον ευχαριστεί κανένας Θεσσαλονικιός, για τις θέσεις του σε μια σειρά από θέματα, όπως είναι η κατάργηση του ΥΜΑΘ, οι καθυστερήσεις στη διοργάνωση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, αλλά και οι μικροκομματικές του συμπεριφορές απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου», υπογράμμισε ο κ. Τσάμης.

Στο κατάμεστο δημαρχείο ήταν όλοι εκεί: νυν και πρώην βουλευτές, πολιτευτές, κομματικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νεολαίοι και κυρίως εκατοντάδες πολιτών. «Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το κτίριο το οποίο αποτελεί κόσμημα. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θεμελιώθηκε από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και εγκαινιάστηκε από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο», σημείωσε καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Τσάμης.

 

Έκανε επίσης αναφορά στον Σωτήρη Κούβελα, τον αείμνηστο Ντίνο Κοσμόπουλο, τον Μίμη Δημητριάδη, τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, τους πρώην δημάρχους Θεσσαλονίκης, για τους οποίους είπε ότι το έργο τους δεσμεύει τη Νέα Δημοκρατία, με το βάρος του έργου αυτού να πέφτει σήμερα στους ώμους του Κώστα Γκιουλέκα.

Ο κ. Τσάμης έκλεισε το σύντομο χαιρετισμό του επισημαίνοντας ότι το 2012 αποτελεί χρονιά εκλογών και κάλεσε άπαντες να δώσουν αγώνα σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας. «Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του αυριανού πρωθυπουργού της Ελλάδας, του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος δίνει μια μεγάλη μάχη για την Ελλάδα και για τα δίκαια των Ελλήνων», σημείωσε ο κ. Τζίμας.

Επισήμανε ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν τα αδιανόητα, αφού εξαιτίας τους κατέληξαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατακτήσεις δεκαετιών.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Ζωντανός, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι παλαιότερες γενιές παρέλαβαν μία Ελλάδα χρεοκοπημένη αλλά με αξίες. «Σήμερα η Ελλάδα είναι δύο φορές άπορη και επιπλέον δεν έχει αξίες. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κερδίσει τη μάχη των εκλογών, για το καλό της πατρίδας», είπε χαρακτηριστικά.