Δεν άφησε κανένα νοσοκομείο που να μην έχει πάει, μέχρι που έχασε την όρασή του, επειδή δεν μπορούσαν να τον εξυπηρετήσουν. >>>
Όλα ξεκίνησαν πριν από 5 ημέρες όταν ο Ιωακείμ Σφενδάμης, κάτοικος Κατερίνης, παρουσίασε παθολογική κλινική συμπτωματολογία και δη θολή όραση – αιφνίδια θόλωση όρασης από το δεξιό του οφθαλμό, συμπτωματολογία η οποία δεν υποχώρησε ως προς την ένταση και την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα να επέλθει έκπτωση της όρασής του από τον δεξιό οφθαλμό και την Τετάρτη 22/02/2012 να παρουσιάσει ολική απώλεια όρασης από τον δεξιό του οφθαλμό. Ο άτυχος άντρας πέρασε απο τα νοσοκομεία Κατερίνης, ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου και όπως καταγγέλλει ο ίδιος στη μήνυση που κατέθεσε, στο ΑΧΕΠΑ του είπαν, οτι παρότι η διάγνωση έδειξε πως πρέπει να γίνει άμεσα χειρουργική επέμβαση, λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας δεν μπορεί να γίνει.  Και του συνέστησαν να περάσει μετά τις Απόκριες.
Για το θέμα έχει ήδη κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης απ΄ τον πληρεξούσιο δικηγόρο του θύματος, τον γνωστό ποινικολόγο Νίκο Διαλυνά.