«Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω». Αυτήν είναι η άποψη του Αντώνη Σαμαρά, που προσθέτει: >>>

«Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησης»... 

Για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το νέο μνημόνιο προσφέρει κάτι παραπάνω από το παλιό: «Χρόνο γιατί θα πληρώνεις μόνο τόκους και ανάσα γιατί και το χρέος κουρεύτηκε και τα επιτόκια θα πέσουν. Ενώ το προηγούμενο Μνημόνιο ούτε κέρδιζε χρόνο, ούτε κούρευε το χρέος, ανέβαζε τα επιτόκια και πάνω απ' όλα σκότωνε και τελικά σκότωσε την οικονομία» δήλωσε.

Πρόσθεσε πως «τότε δεν κινδυνεύαμε να βγούμε από το ευρώ, ενώ τώρα φτάσαμε στο παρά ένα».

ΣΥΝ: «Δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα»

Σχετικά με τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ επί της δανειακής σύμβασης και των συνακόλουθων μέτρων της κυβέρνησης, ο Συνασπισμός αναφέρει ότι «ο κ. Σαμαράς προσπαθεί μάταια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πως από τις αντιμνημονιακές κορόνες πέρασε στην τυφλή πρόσδεση στο μνημονιακό άρμα και στη στήριξη της διαδικασίας χρεοκοπίας της χώρας και φτωχοποίησης του λαού της».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΝ αναφέρεται ότι «το νέο μνημόνιο και η δανειακή συμβαση όχι μόνο δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά της δείχνουν την πόρτα της εξόδου, δεν κερδίζει η χώρα ανάσα και χρόνο, αλλά της κόβεται κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, κάθε σπιθαμή δημόσιου πλούτου, κοινωνικού κράτους και λαικής κυριαρχίας».

Επίσης, υποστηρίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν «κοινές κατευθύνσεις και στοχοπροσήλωση».