romanias_01“Μονόπλευρη” χαρακτήρισε την πολιτική που προσπαθεί να επιβάλει η Τρόικα, με τους όρους που έθεσε στους πολιτικούς αρχηγούς, ο οικονομολόγος και ειδικός σε ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα, Γ. Ρωμανιάς. “Και την ανεργία αυξάνει και λύσεις ανταγωνιστικότητας δε δίνει”, δήλωσε, πριν λίγο, στο δελτίο ειδήσεων της TV100 και στη Μαρία Μουστάκα. >>>

 

Για το θέμα των δανειακών συμβάσεων υπογράμμισε πως “παίρνουμε συνέχεια δάνεια για να γεμίσουμε ένα βαρέλι δίχως πάτο”. Και πρόσθεσε: “Δυστυχώς, δεν έχουμε πολιτικούς”…

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, γίνεται προσπάθεια να εξοικονομηθούν 600 εκατομμύρια ευρώ, με μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% και των συντάξεων των –λεγόμενων- ευγενών ταμείων. “Το περίφημο ‘μεσοσταθμικό στο 15%’ είναι μία πατάτα άνευ προηγουμένου”, υποστήριξε. Κι εξήγησε: “Σε ορισμένα ταμεία η μείωση θα περάσει και το 40%”! Προέβλεψε, ακόμη, ότι οι κύριες συντάξεις θα μειωθούν, όπως και οι μισθοί , καθώς η απώλεια δε θα περιοριστεί στον βασικό μισθό.

“Ο βασικός μισθός είναι το κατώφλι για τις μισθολογικές κλίμακες. Από τη στιγμή που μειώνεται ο βασικός μισθός και πάει στα 586 ευρώ, μειώνονται και οι υπόλοιποι. Εκτός αυτού, ο κάθε εργοδότης θα βρει τρόπο να απολύσει –υπάρχουν πολλοί στη νέα νομοθεσία- και να προσλάβει νέους, με αυτόν τον βασικό”.

Μάλιστα έκανε λόγο για “πλύση εγκεφάλου” που κάνουν κάποιοι στους Έλληνες, ώστε να “περάσει” πως η μείωση αφορά μόνον το βασικό μισθό.