Το αδιαχώρητο καταγράφηκε στο Δημοτικό γυμναστήριο του Ασβεστοχωρίου, που γέμισε ασφυκτικά από νιάτα, νέους ανθρώπους, αλλά και οικολογικά μηνύματα. Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) βράβευσε 674 μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και αφίσας με θέμα το νερό και οι οποίοι με τις όμορφες δημιουργίες τους τάραξαν τα νερά. >>>
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν 363 μαθητές των τριών μεγαλύτερων τάξεων των δημοτικών σχολείων της περιοχής και 311 μαθητές γυμνασίων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΕΥΑ και ζωγραφίζοντας, έστειλαν το δικό τους οικολογικό μήνυμα για τη σημασία του πόσιμου νερού στη σημερινή εποχή.
Οι δύο διαγωνισμοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της καμπάνιας με τίτλο «Ταράζουμε τα νερά στα σχολεία και το δήμο μας και ζωγραφίζουμε για το νερό, γιατί κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη», μια καμπάνια που διοργάνωσε κατά το σχολικό έτος 2011-12 η Δημοτική Επιχείρηση και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το νερό.
Παρών στην εκδήλωση ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη χαρακτήρισε τα παιδιά ως το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι κάθε κοινωνίας. «Μας δίνετε ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο, σε μια εποχή που το έχουμε ανάγκη. Αυτό φαίνεται από τις δημιουργίες σας που δείχνουν ότι έχετε αντιληφθεί το πόσο πολύτιμη είναι σήμερα η κάθε σταγόνα του νερού», σημείωσε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος απένειμε τα εύσημα στη ΔΕΥΑ για τη διοργάνωση και στα 9 σχολεία που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Με πρόταση του τα βραβευμένα ζωγραφικά έργα θα αποτελούν το εξώφυλλο του επόμενου δημοτικού περιοδικού που εκδίδει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος και ο γενικός διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Νίκος Χατζηαντωνίου και Σαράντος Δαφέρμος, ενώ υπό τη διεύθυνση της μουσικού Ελεονόρας Καλαϊτζίδου έπαιξαν η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας Τούμπας και η παιδική χορωδία του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία Πυλαίας.
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και έπαινοι στους εκπροσώπους των σχολείων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Πρόκειται για το 1ο και 2ο δημοτικό Ασβεστοχωρίου, το Δημοτικό σχολείο Εξοχής, το 1ο και το 2ο Δημοτικό Φιλύρου και το δημοτικό Χορτιάτη, καθώς και τα γυμνάσια Ασβεστοχωρίου, Φιλύρου και Χορτιάτη.
Επίσης απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, με ζωγραφιές που έφεραν σε δύσκολη θέση την Επιτροπή για το ποια τελικά θα επιλέξει! Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι καλύτερες δημιουργίες. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Σοφία Χνιτίδου (Δ1 του 1ου Δημοτικού Φιλύρου) και η Αντωνία Παλτίδου (Δ2 του δημοτικού Χορτιάτη), ενώ η νικήτρια στην κατηγορία της ζωγραφικής των δημοτικών σχολείων ανακηρύχτηκε η Στέλλα Φερεντίνου από την Δ’ τάξη του 2ου δημοτικού σχολείου Ασβεστοχωρίου.
Στο διαγωνισμό αφίσας βραβεύτηκαν η Ζωή Βεζύρη (Β1 του γυμνασίου Ασβεστοχωρίου) και η Αλεξία Αναστασιάδη (Β2 του γυμνασίου Χορτιάτη), ενώ νικήτρια ανακηρύχτηκε η Φωτεινή Ψημμένου από την Α3 του γυμνασίου Ασβεστοχωρίου.