Θα εξαλείψει το πρόβλημα της υπερσυνταγογράφησης ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε, «θα τηρηθεί η νομιμότητα. Κανένας γιατρός δεν είναι εκτός ελέγχου». >>>Πρόσθεσε ακόμη ότι 11 γιατροί παραπέμπονται σε πειθαρχικό έλεγχο, καθώς παρέβησαν τους κανόνες του κώδικα της συνταγογράφησης και σύμφωνα με τα στοιχεία χορηγούσαν περισσότερες από 500 συνταγές ο καθένας.
Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ακόμα ότι οι υπερσυνταγογραφήσεις στοιχίζουν στο ελληνικό δημόσιο 1 δισ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στις ενέργειες των ιατρικών συλλόγων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων με τη δραστική ουσία και την αύξηση χρήσης γενόσημων φαρμάκων, έκανε λόγο για κινήσεις εντυπωσιασμού που απέχουν από την ουσία του προβλήματος.
Ο υπουργός Υγείας χαρακτήρισε τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία ως ακραίο μέτρο, το οποίο θα εφαρμοστεί στην περίπτωση που δεν υπάρξει εξορθολογισμός στον όγκο των συνταγών που χορηγούνται. 
Καταλήγοντας, ανακοίνωσε τη διενέργεια δωρεάν εξετάσεων και το απόγευμα από γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασφαλισμένοι δεν θα καταβάλουν αμοιβή στον γιατρό, ο οποίος θα εισπράττει 10 ευρώ ανά επίσκεψη από τον ΕΟΠΥΥ.