Υποχωρεί η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, όπου όμως σε πολλές περιοχές ο δείκτης του θερμομέτρου παραμένει καθηλωμένος κάτω από το μηδέν και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες.
 
Εξαιτίας του χιονιού και του πάγου, κλειστοί παραμένουν οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας και Βιτσίου), Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), Τρικάλων - Άρτας, από το Μουζάκι Τρικάλων προς και από Άρτα, Ανατολική Αργιθέα, Ανθοχώρι και Δράκειας - Χανίων Μαγνησίας. Επίσης, κάτοικοι ορεινών οικισμών, στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας και σε άλλα 12 περίπου χωριά, εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται λόγω των διακοπών ηλεκτροδότησης και σταθερής τηλεφωνίας,
Στο μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ορεινούς οικισμούς της Ροδόπης, της Ορεστιάδας, σ΄ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Παιονίας Κιλκίς, της βόρειας Χαλκιδικής καθώς επίσης και των νομών Καστοριάς και Ημαθίας. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται σ΄ολόκληρο σχεδόν το ορεινό οδικό δίκτυο των νομών της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα όλα τα χιονοδρομικά κέντρα θα λειτουργήσουν το Σαββατοκύριακο.
Στο Δήμο Αμυνταίου Φλώρινας, όπου στις 8 το βράδυ το θερμόμετρο έδειχνε -5 βαθμούς, αύριο δεν θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και στο Δήμο Έδεσσας, ενώ στο Δήμο Ορεστίδος Καστοριάς, θα ανοίξουν μετά τις 9.15 το πρωί.
Η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στο χιονοδρομικό κέντρο Τριών - Πέντε Πηγαδιών Νάουσας (-10 βαθμοί), ενώ -3 είχε η Αλεξανδρούπολη, -2 τα Γρεβενά, 0 η Δράμα και μόλις 1 βαθμό η Θεσσαλονίκη.