Την τρίτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος ΕΝSΑ-Υ (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Κοινωνικών Αρχών για τη Νεολαία) φιλοξενεί ο δήμος Θεσσαλονίκης στις 15 και 16 Φεβρουαρίου. >>>

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο «Νεολαία σε Δράση» που υποστηρίζει την κοινωνική συμμετοχή των νέων, προάγει την αλληλεγγύη και την ανοχή μεταξύ των νέων ανθρώπων για την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής στην Ε.Ε. και ενισχύει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των νέων από διαφορετικές χώρες. Παράλληλα, συμβάλλει στην ενίσχυση της ποιότητας των υποστηρικτικών συστημάτων για δράσεις νεολαίας καθώς και στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων των οργανισμών για την προώθηση της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τους συμμετέχοντες είναι: «Συμμετοχή των νέων στη διαμόρφωση προτάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Ένα μοντέλο για μίμηση – Θεσσαλονίκη ΕΠΝ2014», «Συμμετοχή νέων στον προγραμματισμό και τις δράσεις για το περιβάλλον», «Ανάπτυξη της σχέσης των νέων με τη φύση εντός του αστικού περιβάλλοντος», «Κοινωνική ενσωμάτωση νέων με ειδικές δεξιότητες» (Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, ώρα έναρξης 10:00).
Επιπλέον την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις μελέτης στο Παιδικό Χωριό SOS του Φιλύρου, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και στις εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ, προκειμένου να μελετηθούν οι δομές και η λειτουργία τους που αφορούν στους νέους και στις δράσεις τους.