Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Συνολικά έγιναν 20 προσαγωγές, αλλά για τους υπολοίπους διαδηλωτές δεν προέκυψε το παραμικρό. >>>

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τις μαζικές πορείες κατά των νέων μέτρων, όταν άγνωστοι έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, έστησαν οδοφράγματα και έριξαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απωθήσουν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Η αστυνομία αναφέρει πως οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε τρία υποκαταστήματα τραπεζών, σε ΑΤΜ τραπεζών, σ΄ένα υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., σε τουλάχιστον τρία παρμπρίζ Ι.Χ. αυτοκινήτων. Ακόμη έσπασαν τις τζαμαρίες από τουριστικό γραφείο, κατάστημα ρούχων και καφέ.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας δεν αναφέρεται, πάντως, ούτε οι ζημιές που προκλήθηκαν σε γνωστό ζαχαροπλαστείο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.

Η ατμόσφαιρα για αρκετή ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν αποπνικτική λόγω της χρήσης των χημικών. Επισήμως, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, τουλάχιστον πέντε πολίτες ζήτησαν τις πρώτες βοήθειες από τα εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης -κυρίως επειδή αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.Το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.