Τον ασκό του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως άνοιξε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλυτής Ηλείας, Γιάννης Κουτσούκος, με την παραίτησή του. Σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα ο βουλευτής Άρτας του “κινήματος", Παύλος Στασινός. >>>

 

Η επιστολή παραίτησής του αναμένεται να φθάσει, απο λεπτό σε λεπτό, στον πρόεδρο της Βουλής.

Την ίδια ώρα, δεκάδες είναι οι βουλευτές που “ετοιμάζονται να τα πουν” στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, που συνεδριάζει στις 4 μ.μ., υπό τον Γ. Παπανδρέου. Κεντρικό θέμα το νέο μνημόνιο, πριν αυτό κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Άγνωστο αν θα πάρουν μέρος, από την αρχή, οι βουλευτές – υπουργοί, αφού για μια ώρα νωρίτερα έχει οριστεί το υπουργικό συμβούλιο (αν και εκεί θεωρείται σίγουρο το “ναι σε όλα”…).

Στη Συγγρού εφευρίσκουν διάφορα τεχνάσματα για να  κρατήσουν τους βουλευτές μαντρωμένους. Τελευταίο τέχνασμα η περίφημη επιστολή των 27, που ζητούσε παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου, κάτι που δε φαίνεται να απέδωσε τους αναμενόμενους καρπούς (οι 27 έγιναν, μετά βίας… 35). Πλέον ο Παπανδρέου θα παίξει το χαρτί της «κομματικής πειθαρχίας» προκειμένου να ψηφισθεί «ως αναγκαίο κακό, το νέο μνημόνιο», αλλά το ερώτημα είναι ποιον θα πείσει και με ποια επιχειρήματα…

Πάντως υπάρχουν, πλέον, βουλευτές που δηλώνουν ευθέως ότι θα το καταψηφίσουν, ενώ άλλοι προαναγγέλλουν ότι θα παραιτηθούν, «αφού ακούσουν τα νέα από τις Βρυξέλλες» και πάντως πριν από την ψηφοφορία!

Αντιδράσεις προκαλεί και το εσπευσμένο της διαδικασίας στο κοινοβούλιο για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη να διαμηνύει πως «η Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας δεν μπορεί να καταργηθεί με κανένα μνημόνιο ή με κανέναν κατεπείγοντα νόμο Κυριακάτικα» και πως «αυτό δεν γίνεται να περάσει από το Κοινοβούλιο».