iera_moni_vatopediou_02Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη! Θεωρεί ότι, με τα δημοσιεύματά του, ο δημοσιογράφος, δημιουργεί στρεβλή εικόνα στο κοινό για τη Μονή! >>>

 

Το θέμα έγινε γνωστό με ανακοίνωση την οποία έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικηγόροι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Στην ανακοίνωση τα δημοσιεύματα χαρακτηρίζονται “συκοφαντικά” και υποστηρίζεται ότι “διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και συγχέουν σκοπίμως άσχετα με την απασχολούσα την κοινή γνώμη υπόθεση πράγματα, πρόσωπα, εικόνες και ισχυρισμούς με έναν τελικό στόχο: τη δημιουργία στρεβλής εικόνας για την Ιερά Μονή στο κοινό”.

Μάλιστα, η Μονή υποστηρίζει πως αυτό γίνεται εδώ και τέσσερα χρόνια(“Τα σχετικά δημοσιεύματα αποτελούν συνέχεια τετραετούς προσπάθειας προς αυτή την κατεύθυνση”)!

Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι “ο εναγόμενος Κ. Βαξεβάνης δημιουργεί με τη δύναμη των μέσων μαζικής ενημέρωσης αισθήματα αντιπάθειας για την Ι. Μονή στο κοινό. Το αναμφισβήτητο σε κάθε επίπεδο (εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό και, τελικώς, εθνικό) έργο της Ι. Μονής αποσιωπάται ως μη υπάρχον, οι δε αυτονόητες ενέργειες διατήρησης και διαχείρισης της περιουσίας της, που συνιστούν νομικό καθήκον κάθε ν.π.δ.δ. και αποτελούν τη μόνη αναγκαία προϋπόθεση για το έργο της Ι. Μονής, παρουσιάζονται ως εξ ορισμού πράξεις εγκληματικές”!

Μάλιστα, γίνεται και… μάθημα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού η Μονή υπογραμμίζει πως “αυτό δεν συνιστά ενημέρωση”.

Και η ανακοίνωση της Μονής καταλήγει: “Κάθε άδικη και εκτός πλαισίου επαγγελματικής δεοντολογίας εναντίον της Ι. Μονής πράξη, κρίνεται στη συντεταγμένη Πολιτεία μας από την Ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία ο Κ. Βαξεβάνης απαξιώνει με συγκεκριμένες και στοχευμένες προσωπικές κρίσεις”.

Την ανακοίνωση υπογράφει για την Ιερά Μονή Βατοπεδίου η δικηγορική εταιρία “Κιτσάρας Πασσιάς, Σφήκας, Τσαντίνης και Συνεργάτες”.