Φθηνότερα θέλει τα δημόσια ΚΤΕΟ ο αναπληρωτής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης. Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, τον υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο, τον υπουργό >>>Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τ. Γιαννίτση και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Βορίδη, ζητά να μην καταργηθούν, αλλά να αλλάξουν!

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης στην επιστολή του ζητά, για τα 60 δημόσια ΚΤΕΟ να ακολουθήσει «η κυβέρνηση τέτοια τιμολογιακή πολιτική ώστε να είναι ευέλικτα και ανταγωνιστικά με τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και, κυρίως, να διευκολύνει τους πολίτες οι οποίοι έχουν υποστεί πρωτοφανείς μειώσεις στα εισοδήματά τους». 

Υποστηρίζει ότι η απόφαση κατάργησης των 60 δημοσίων ΚΤΕΟ της χώρας, μίας δημόσιας υπηρεσίας με σύγχρονο εξοπλισμό και εξειδικευμένο προσωπικό που προσφέρει σημαντικά έσοδα στο Κράτος, αποτελεί «έναν ακόμη κρίκο στην υποτακτική τακτική της κυβέρνησης περί δήθεν διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειών μέσω του Καλλικράτη».