Νέα προσφυγή για να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας ο ηγούμενος Εφραίμ που παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών».  >>>

Η νέα προσφυγή του Εφραίμ, έρχεται μετά την άρνηση (την προηγούμενη εβδομάδα) από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού στο αίτημα για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, δεν θα πρέπει να συνεχιστεί η προσωρινή του κράτηση, επιμένοντας πως είναι αθώος. 

Εν τω μεταξύ η ανάκριση για την υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων μεταξύ της Μονής Βαποπεδίου και του ελληνικού δημοσίου κλείνει και ήδη η κ. Καλού άρχισε να καλεί τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να υπογράψουν το πέρας της έρευνας. Οι ανακρίσεις για την υπόθεση αυτή που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη προκαλώντας τριγμούς και σε πολιτικό επίπεδο, διήρκεσαν τρία χρόνια. 

Συνολικά η δικαστική έρευνα ανέδειξε ως κατηγορουμένους για την υπόθεση 32 μη πολιτικά πρόσωπα, οδηγώντας στη φυλακή ως ηθικό αυτουργό βαρύτατων κακουργηματικών πράξεων τον ηγούμενο Εφραίμ.