Συνελήφθη ανώτερος υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών για παθητική δωροδοκία και εκβίαση επιχειρηματία στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για τον προϊστάμενο της Κτηματικής Υπηρεσίας, που απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο 12.769 ευρώ για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών από αγροτεμάχιο! >>>


Ο 55χρονος προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας συνελήφθη σήμερα (Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος. Είχε ζητήσει το φακελάκι από επιχειρηματία, για να μειώσει πρόστιμο της εταιρείας του. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία και εκβίαση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την εναντίον του καταγγελία έκανε 38χρονος εκπρόσωπος εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στην Αλεξανδρούπολη. Στην εταιρία είχε επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 12.769 ευρώ, για παράνομη εξόρυξη αδρανών υλικών (αμμοχάλικου), σε διάφορες ημερομηνίες, από αγροτεμάχιο.

Σήμερα το πρωί, σε προκαθορισμένο ραντεβού στο γραφείο του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας, ο 38χρονος επιχειρηματίας παρέδωσε στον 55χρονο προϊστάμενο τα χρήματα, που ήταν προσημειωμένα. Αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που είχαν ακροβολιστεί στην Κτηματική Υπηρεσία, έκαναν έφοδο στο γραφείο και βρήκαν το φάκελο με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.