Η υπερψήφιση του νέου μνημονίου προφανώς και δεν θα σώσει την Ελλάδα. >>>
Αυτή είναι η άποψη των ειδησεογραφικών πρακτορείων και οχι μόνο μετά την ψηφοφορία της Κυριακής στην Βουλή και εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Τετάρτης.
«Η Ελλάδα παραδέχθηκε ότι, παρά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου από το ελληνικό Κοινοβούλιο, μένουν πολλά να γίνουν ώστε να πειστούν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να τη διασώσουν» μεταδίδει το Reuters σημειώνοντας ότι «η καχύποπτη Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τους ηγέτες των δύο κομμάτων που έμειναν να στηρίζουν την κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου να δώσουν γραπτές δεσμεύσεις ώς την Τετάρτη ότι οι αποφάσεις για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας θα εφαρμοστούν και μετά τις εκλογές που προγραμματίζονται για τον Απρίλιο».
 Τα εμπόδια είναι πολλά και πρέπει να ξεπεραστούν, τονίζει το Associated Press, υπογραμμίζοντας πως η Γερμανία επιμένει πως χρειάζεται χρόνος μέχρι την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας.
Σύμφωνα με το Associated Press, η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα δώσει την τελική έγκριση για το νέο πακέτο βοήθειας τουλάχιστον ώς τις αρχές Μαρτίου. Έως ότου δηλαδή διευκρινιστεί πόσες τράπεζες και ιδιώτες ομολογιούχοι θα δεχθούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και μέχρι να εγκρίνει τη συμφωνία η γερμανική Βουλή.