Σε εξέλιξη βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, η έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, με τη συμμετοχή πλειάδας υπουργών και άλλων κορυφαίων στελεχών του κινήματος. >>>


Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, η συνεδρίαση συγκλήθηκε καθώς ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου επιφυλάχτηκε να διαβουλευτεί με τα στελέχη του κόμματος, πριν δώσει την οριστική του απάντηση στο πακέτο των απαιτήσεων της τρόικας.


Σύμφωνα με τον κ. Μπλεγλίτη, τα δύο κεφάλαια στα οποία ο κ. Παπανδρέου εκφράζει επιφυλάξεις αφορούν στα εργασιακά και τον τρόπο ανακεφαλαίωσης των τραπεζών. Πάγιες θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι εξάλλου είναι να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές, να μην κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και να μην μειωθεί ο κατώτατος μισθός.

Ο κ. Μπεγλίτης διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να συγκληθεί εάν καταστεί δυνατόν αύριο και η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει μάλλον δύσκολο και υπογράμμισε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι «πατριωτικής ευθύνης». Παράλληλα, αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για την στάση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Παρόντες στη συνεδρίαση είναι μεταξύ άλλων, οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Ρέππας, Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Γιώργος Κουτρουμάνης.