dimotiko_simboulio_20120228_02Συνεδριάζει, αυτήν την ώρα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο μέγαρο Μπίλλη, όπου και το Κέντρο Ιστορίας. Την απόφαση πήρε, κατά πλειοψηφία, το σώμα, μετά από πρόταση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, την οποία >>>

υιοθέτησε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος.

Από τη συνεδρίαση, όμως, απουσιάζει η αντιπολίτευση, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να απέχουν. Οι σύμβουλοι της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” για να διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία, οι δύο σύμβουλοι της “Λαϊκής Συμμαχίας” για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα των πρώην συμβασιούχων του δήμου, ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη-Ανοικτή Πόλη” Τρ. Μηταφίδης ζητώντας από τον δήμαρχο να δείξει “αγώνα αντοχής όχι κατά των πρώην συμβασιούχων αλλά κατά των κυβερνώντων”, ο επικεφαλής της παράταξης “Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων” Στ. Παπαθεμελής για τον τρόπο αντίδρασης που επιλέχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη” Χ. Μάτης λέγοντας πως έγινε “μια συζήτηση άνευ λόγου και ουσίας και για δύο βδομάδες έχει παραλύσει η λειτουργία του δήμου”.

Στην αίθουσα δεν βρίσκονται οι πρώην συμβασιούχοι, αφού στην είσοδο του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης υπάρχει μια διμοιρία των ΜΑΤ.