Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, απέστειλε ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης. Διαμαρτύρεται για το ότι, με εγκύκλιο, δεν επιτρέπεται στα ΚΕΠ να >>>

εξυπηρετήσουν ανέργους για να υποβάλουν ηλεκτρονικά, τα δικαιολογητικά τους, ώστε να ενταχθούν στις καταστάσεις ανέργων των δήμων.

Την επιστολή του ο κ. Γαλαμάτης κοινοποίησε και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όπως και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιστολή Διαμαρτυρίας αφορά σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Οργάνωσης & Λειτουργίας Κ.Ε.Π., του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο τα Κ.Ε.Π. θεωρούνται αναρμόδια και δεν τους επιτρέπεται να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ανέργων για το πρόγραμμα εκτέλεσης δημοτικών έργων με αυτεπιστασία μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.

“Σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία η κρίση κυριαρχεί παντού και η ανεργία επέφερε ριζικές ανατροπές στη ζωή και την ψυχή των συμπολιτών μας, ακόμη και τώρα που το φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης πλανάται αδυσώπητο πάνω από τη στέγη του κάθε νοικοκυριού, η κεντρική διοίκηση αποδεικνύει ακόμη μια φορά πόσο μακράν της πραγματικότητας ‘αρμενίζει’”, τονίζει ο κ. Γαλαμάτης.

Υπογραμμίζει ότι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών μοναδικό σκοπό έχουν να βοηθούν τους πολίτες απέναντι στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό διοικητικό μας σύστημα. Και καταλήγει τονίζοντας ότι “ας γίνει, επιτέλους, κοινή συνείδηση όλων μας, τόσο στη Διοίκηση όσο και στην Αυτοδιοίκηση, ότι επίκεντρο των επιλογών μας είναι η αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη”.