Τα Κούλουμα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

PILEA KATHARI DEYTERA_9545Τρία τραπέζια για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας «στρώνει» ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΗ.ΚΕ.ΚΠΑ.ΚΕ), προσκαλώντας >>>

μικρούς και μεγάλους να γιορτάσουν τα κούλουμα και να διασκεδάσουν. Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας  θα πραγματοποιηθούν σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να γευτούν σαρακοστιανά εδέσματα και να απολαύσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και χορούς.
Συγκεκριμένα:

Στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού η καθιερωμένη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού στις 11.00 π.μ. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική και χορούς καθώς και δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων, λαγάνας και φασολάδας. Χορεύουν: το τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού, τα Κ.Α.Π.Η. Ελευθερίου Κορδελιού, ο σύλλογος Ποντίων Ελευθερίου Κορδελιού και o σύλλογος Σαρακατσαναίων “ο Σταυραετός”.

Στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου τα κούλουμα θα εορταστούν σε δύο σημεία. Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Β΄ ΚΑΠΗ, στο πάρκο Αγαμέμνονος στην περιοχή Ελπίδας στις 11.45 π.μ., όπου τα μέλη των ΚΑΠΗ του δήμου θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους παρευρισκομένους την παραδοσιακή φασολάδα ενώ σαρακοστιανά εδέσματα θα πλαισιώσουν το εορταστικό τραπέζι. Θα ακολουθήσει χορός με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Προσκόπων (οδός Δαγκλή και Κολοκοτρώνη) στις 12.15 μ.μ. Οι δημότες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα καθιερωμένα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας, που θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν τα μέλη του 9ου Συστήματος Προσκόπων και να ξεφαντώσουν με το πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα παρουσιάσουν το τμήμα Παραδοσιακών Χορών της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, ο σύλλογος Μικρασιατών Ευόσμου, ο σύλλογος Αγγιστιανών Ευόσμου.

Στους χώρους όλων των εκδηλώσεων – πέραν των νηστίσιμων εδεσμάτων - θα διανέμεται δωρεάν άφθονο κρασί.

Σχόλια