Συνεδριάζει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Τα θέματα που θα συζητηθούν, αφορούν την εφαρμογή του νέου οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος, αλλά και το σχέδιο νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός». >>>Πιο συγκεκριμένα θα ψηφισθούν από την Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα για το κούρεμα σε μισθούς-συντάξεις και τις αλλαγές στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, ενώ την Τετάρτη τα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτική συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Αναμένεται ακόμη να αποφασιστεί η έναρξη ισχύος, από την 1η Μαρτίου, των περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ ο Πρωθυπουργός πρόκειται να αναφερθεί στις ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν για να προχωρήσει η εκταμίευση των πρώτων ποσών του νέου Μνημονίου εντός του Μαρτίου.
Θα συζητηθεί εκτός των άλλων το νομοσχέδιο για το νέο Οικοδομικό Κανονισμό με εισηγητή τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη.
Εντός της εβδομάδας θα πρέπει να έχουν εκδοθεί οι εγκύκλιοι για την κατάργηση της μετενέργειας, το πάγωμα ωριμάνσεων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση της υποχρεωτικής διαιτησίας, το κλείσιμο του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, τη μείωση του ΠΔΕ, τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.