Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται, από το πρωί, η έξοδος των εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη προς την ύπαιθρο για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Σύμμαχός τους ο καλός καιρός, που θα συνεχιστεί και αύριο -όχι, όμως, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας. >>>

Πόλος έλξης για τους Θεσσαλονικείς οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Σοχός, Νάουσα, Κοζάνη, Ξάνθη), που θα κορυφωθούν την Κυριακή. 

Για την ομαλή έξοδο και επιστροφή των εκδρομέων, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης έχει πάρει ειδικά μέτρα, με συνεχή αστυνόμευση στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. 

Από τις 8:00 το πρωί έως και τις 13:00 η ώρα, σήμερα, έχουν τεθεί σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, που ισχύουν σε τμήματα των εθνικών οδών του νομού Θεσσαλονίκης (στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Θέρμης, μέχρι το 34ο χιλιόμετρο της ίδιας οδού).

Την Κυριακή οι απαγορεύσεις δε θα ισχύουν, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα έχει προβλεφθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω του 1,5 τόνου, από τις 15.00 έως τις 21.00, στο ρεύμα εισόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα της Θέρμης.