Συνήθεια τείνει να γίνει η διακοπή των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Όπως και την Δευτέρα, έτσι και σήμερα, οι πρώην συμβασιούχοι του δήμου μπήκαν στην αίθουσα όπου γινόταν η συνεδρίαση, στο Δημαρχείο, στάθηκαν μπροστά στα έδρανα και διέκοψαν τη συνεδρίαση. >>>

Οι συμβασιούχοι ζητούν διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του δήμου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ώστε να μπορέσουν, μέσω της δικαστικής οδού, να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στο δήμο.

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε ξεκινήσει νωρίτερα σε κλίμα έντασης με τους συμβασιούχους να βρίσκονται στην αίθουσα και με πανό και συνθήματα να διεκδικούν να τους χορηγηθούν οι διαβεβαιώσεις. 

«Είχαμε πάρει στο παρελθόν ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για πάγιες 
και διαρκείς ανάγκες, οι θέσεις όμως είναι πάγιες και διαρκείς και όχι τα άτομα. Δεν είναι ο δήμος αυτός που μπορεί να λύσει το πρόβλημα» δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης επέμειναν πως θα πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους τα έγγραφα που απαιτούνται για να προωθήσουν τα αιτήματά τους μέσω της δικαστικής οδού. 

Ακολούθησε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, Κώστα Γκιουλέκα, με αφορμή αναφορές τους στο ρόλο των ψηφισμάτων του συμβουλίου και τις προσωπικές πολιτικές τους επιλογές.

Οι τόνοι ανέβηκαν και λόγω της φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ συμβασιούχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου. Έτσι οδηγηθήκαμε σε νέα διακοπή.