Δεν ξέρουν τι να κάνουν οι γονείς που έχουν τα παιδιά τους σε σταθμούς του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Μεροκαματιάρηδες, ή και άνεργοι, στο σύνολό τους, αν κλείσουν οι σταθμοί θα πρέπει, όσοι έχουν, να χάσουν τη δουλειά τους για να ΄χουν τα παιδιά στο σπίτι! >>>

Πρόκειται για τους γονείς 100 νηπίων στη Θεσσαλονίκη (2.000 παιδιά σε όλη τη χώρα). Συμπαραστέκονται ενεργά στους εργαζόμενους του ΟΕΕ αλλά και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας. 

«Είμαστε με τα παιδιά στην αγκαλιά και γυρνάμε από σπίτι σε σπίτι αναζητώντας κάποιο συγγενικό πρόσωπο να τα κρατήσει. Εκανα 2 - 3 μεροκάματα την εβδομάδα, ως οδηγός φορτηγού, και πλέον τα χάνω και αυτά...», ανέφερε γονιός, σε ρεπορτάζ του www.aggelioforos.gr, φανερά αγανακτισμένος.

Η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Οι 25 βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΕΕ στηρίζουν την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες φύλαξης, εκπαίδευσης και σίτισης σε περίπου 2.000 παιδιά σε όλη τη χώρα.