Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ.! Νοθευμένες ποσότητες κοκαΐνης έχουν κατακλύσει την εγχώρια αγορά προκαλώντας πονοκέφαλο στις διωκτικές αρχές, οι οποίες σπεύδουν να κατασχέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες πριν αυτές φτάσουν στα στέκια των τοξικομανών. >>>
Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει τσακίσει τα καταστήματα και γενικά την αγορά, ωστόσο οι συνέπειές της -όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- έχουν άμεσο αντίκτυπο και στην εμπορία του ακριβότερου ναρκωτικού. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που φτάνουν στα γραφεία της Ασφάλειας, πλέον οι παρτίδες της καθαρής κόκας που πέφτουν στην αγορά είναι λίγες και απευθύνονται σε χρήστες με «βαριά» πορτοφόλια. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το τελευταίο διάστημα οι αστυνομικοί της Δίωξης εντόπισαν μικροποσότητες κοκαΐνης στα χέρια χρηστών του συγκεκριμένου ναρκωτικού οι οποίες ήταν σε μεγάλο βαθμό νοθευμένες με άγνωστες και επικίνδυνες ουσίες: «Το γεγονός πως τελευταία ανακαλύπτουμε στις πιάτσες ποσότητες πολύ νοθευμένης κόκας οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχει καιρό να πέσει στην αγορά νέα παρτίδα του ναρκωτικού» λέει χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικός με γνώση των ερευνών. 
Από την ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους που έγινε πρόσφατα σε κατασχεθείσες μικροποσότητες κοκαΐνης οι οποίες βρέθηκαν στα χέρια χρηστών του κέντρου της Αθήνας πρόεκυψε ότι είχε γίνει σε μεγάλο βαθμό νοθεία με υλικά που είναι δυνατόν να αποβούν μοιραία για την υγεία του χρήστη. 
Βέβαια, αυτό οφείλεται και στη συνεχή δραστηριότητα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής. Τους τελευταίους μήνες οι αστυνομικοί έχουν καταφέρει καίρια χτυπήματα στα οργανωμένα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης από την Αλβανία. 
Μάλιστα, ακόμα και η τιμή του ενός γραμμαρίου κοκαΐνης στη λιανική αγορά έχει κατέβει στα 40 ευρώ σε μια προσπάθεια των λιανεμπόρων να προσελκύσουν πελάτες για το θανατηφόρο προϊόν τους. Αντιθέτως, στις καλές γειτονιές της Αθήνας, εκεί δηλαδή που το χρήμα συνεχίζει να κινείται, η τιμή της κόκας δεν έχει πέσει, ενώ όλο και νέες παρτίδες του ναρκωτικού βγαίνουν στην αγορά. 
Το «αγκάθι» για τις αρχές είναι ένα συγκεκριμένο κύκλωμα ανθρώπων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που εμπορεύονται την κόκα την οποία εισάγουν από την Ισπανία και η οποία απευθύνεται σε χρήστες με «βαριά» πορτοφόλια. Σε αυτή την περίπτωση, η τιμή του γραμμαρίου της καθαρής κόκας εξακολουθεί να είναι στα 100 ευρώ, χωρίς μάλιστα να υπάρχει έλλειψη της άσπρης σκόνης. 
Οπως έχει γράψει και στο πρόσφατο παρελθόν η «Espresso», το συγκεκριμένο κύκλωμα αποτελεί τον νούμερο ένα στόχο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι εδώ και μήνες πραγματοποιούν επισταμένες έρευνες. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο κύκλωμα έχει απλώσει τα πλοκάμια του και σε άλλες πόλεις της χώρας, διακινώντας κοκαΐνη μόνο σε ανθρώπους που έχουν χρήματα να πληρώσουν για ένα γραμμάριο καθαρής κόκας. 
Ακόμα και σε κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου έχει απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα, διακινώντας κοκαΐνη όχι μόνο τα καλοκαίρια που τα νησιά σφύζουν από τουρισμό, αλλά και τον χειμώνα σε μόνιμους κατοίκους.

Απο Espressonews.gr