Στήριξη, με χέρια και με πόδια, πρόσφεραν, σήμερα, Γκιουλ και Ερντογάν, στους Σκοπιανούς. Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είχε συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο και τον πρωθυπουργό. >>>

Στις συναντήσεις συζητήθηκε η ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς το ΝΑΤΟ, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Σικάγο. Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία προς τα Σκόπια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και σημείωσε ότι η χώρα του έχει εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και δικαίως αναμένει να ενταχθεί στη Συμμαχία. 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφεραν στον κ. Ιβάνοφ ότι τα Σκόπια ("Μακεδονία" απεκάλεσαν τη γειτονική χώρα) μπορούν πάντα να υπολογίζουν στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη από την Τουρκία.

Στις συναντήσεις αυτές του κ. Ιβάνοφ με τους κ.κ. Γκιούλ και Ερντογάν, έγινε λόγος και για τις διμερείς σχέσεις, καθώς και για το σύνολο της συνεργασίας μεταξύ Σκοπίων και Τουρκίας, η οποία, όπως εκτιμήθηκε, εξελίσσεται ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Η επίσκεψη αυτή του κ. Ιβάνοφ στην Κωνσταντινούπολη, δεν είχε αναγγελθεί από το γραφείο του.