Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε τα εξής: >>>«Η Ελλάδα προσέρχεται στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup έχοντας εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις που της είχαν τεθεί προκειμένου να εγκριθεί το νέο πρόγραμμα, βασική παράμετρος του οποίου είναι το PSI, στο πλαίσιο της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26/27.10.2011.
Η Ελλάδα κινήθηκε σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τις οδηγίες των οργάνων της Ευρωζώνης. Αυτό επιβεβαιώθηκε στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του Eurogroup.
Είναι συνεπώς προφανές ότι αναμένουμε σήμερα να κλείσει μια μακρά περίοδος αβεβαιότητας που δεν ωφέλησε ούτε την ελληνική οικονομία ούτε την Ευρωζώνη συνολικά. Η Ευρώπη γνωρίζει πώς αυτό που έχει σημασία είναι να στέλνει καθαρά μηνύματα με αποφάσεις που ολοκληρώνονται και εφαρμόζονται και με κανόνες που είναι σταθεροί και δεν μεταβάλλονται κάθε λίγο.
Από την δική του πλευρά, ο ελληνικός λαός στέλνει στην Ευρώπη το μήνυμα πώς έκανε ήδη και θα κάνει τις θυσίες που απαιτούνται για να ανακτήσει η πατρίδα μας την ισότιμη θέση της στην ευρωπαϊκή οικογένεια προστατεύοντας έτσι τις κατακτήσεις πολλών δεκαετιών. Αυτό είναι για τους Έλληνες ζήτημα εθνικής αξιοπρέπειας, αλλά και εθνική στρατηγική επιλογή στην οποία δεν αντιτάσσεται καμία άλλη ολοκληρωμένη και υπεύθυνη επιλογή.
Μέχρι την τελευταία στιγμή η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, τεχνικά προβλήματα τίθενται, επιμέρους παράμετροι εξετάζονται, προτιμήσεις ή προτεραιότητες θεσμικών εταίρων ή κρατών- μελών επηρεάζουν το κλίμα της συζήτησης.
Όλα όμως αυτά πιστεύω ότι θα κριθούν τελικά με βάση την απόφαση της 26.10 και με ύπατο κριτήριο τις αρχές που διέπουν το ευρωπαϊκό εγχείρημα».