Υπέρ περισσότερων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Σε συνέντευξή του στο Mega Channel παραδέχτηκε ότι αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη Βενιζέλου - Λοβέρδου. Προσθέτει ότι κανένα πρόσωπο >>>ως νέος αρχηγός δεν πρόκειται να σώσει την κατάσταση, αν δεν υπάρξουν δομικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, κάτι που απαιτεί και ο λαός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά ότι περίμενε πως θα υπήρχε και υποψήφιος από την κίνηση Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου.

Για το "Μνημόνιο 2" είπε ότι έπρεπε να ψηφισθεί για να σωθεί η χώρα, αν και ενοχλήθηκε από τις παρεμβάσεις στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα. Πάντως, πρόσθεσε ότι «η Ευρώπη μάς σώζει από την χρεοκοπία, στην οποία οι ίδιοι οδηγήσαμε τη χώρα».

Μιλώντας για τα αντιγερμανικά αισθήματα στην Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών έχουν γίνει αντάρτες στα βουνά της Ρούμελης».

Αναφορικά με τη δήλωση του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Π. Νικολούδη, για την υπάρξη βουλευτή ο οποίος φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ ο κ. Πάγκαλος είπε πως «όταν δεν μπορείς να δώσεις όνομα, τότε δεν το λες».