Χάσαμε το… λογαριασμό! Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει τελικά η διαφωνία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, στο να ψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο αριθμός των διαφωνούντων στη Ν.Δ. ολοένα και αυξάνει. >>>
 
Τελευταίος ο βουλευτής Σπύρος Γαληνός είπε όχι στη νέα δανειακή σύμβαση αναφέροντας τα εξής: «Μεταξύ κομματικής πειθαρχίας και συνείδησης ψηφίζω συνείδηση».
Είχαν προηγηθεί οι βουλευτές Χρήστος Ζώης (Λάρισας), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνανίας), Μαργαρίτης Τζίμας (Δράμας) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος (Εύβοιας). Ακολούθησαν οι κκ Γιώργος Βαγιωνάς (Χαλκιδικής) και Παναγιώτης Μελάς (Α Πειραιώς), οι οποίοι δήλωσαν ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης. Μάλιστα στις τοποθετήσεις τους αρκετοί από τους βουλευτές επιτέθηκαν στον Αντώνη Σαμαρά.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Μεταφορών Μ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και ζήτησε να στηθούν αμέσως κάλπες στην Κ.Ο. για τα «ναι» και τα «όχι».
Ο βουλευτής Έβρου Αλέκος Δερμετζόπουλος εξέφρασε, επίσης, την άρνησή του να ψηφίσει τη δανειακή σύμβαση. Συμπλήρωσε ότι αρνείται να πάει ενάντια στη συνείδησή του. Ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει εδώ και μέρες εκφράσει τον προβληματισμό του, θεωρώντας ότι η επιλογή της Ν.Δ., οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο, τόσο το κόμμα, όσο και τους βουλευτές που θα υπερψηφίσουν τα μέτρα.
Ακολούθησαν τα όχι των Γιώργου Βλάχου, Γιώργου Καρασμάνη και Ζήζη Τσιγκαλάγια. Οι βουλευτές αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι αυτή θα οδήγηση σε καταστροφή την ελληνική κοινωνία.