PILEA KATHARI DEYTERA_9530Τα παραδοσιακά Κούλουμα θα εορτασθούν και φέτος στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη. Μάλιστα για πρώτη φορά στον ενιαίο δήμο θα πραγματοποιηθεί μια ενιαία εκδήλωση, που θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα στο Πέτρινο της Πυλαίας από τις 11 και μετά. >>>


Στις φετινές εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν όλα τα πολιτιστικά σχήματα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που θα χορέψουν τους παραδοσιακούς χορούς, η ροκ μπάντα των παιδιών του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος αλλά και όλοι οι εθελοντικοί σύλλογοι της Πυλαίας που θα προσφέρουν τα παραδοσιακά φαγητά και τα νηστίσιμα εδέσματα.
Φυσικά από τις εκδηλώσεις δε θα λείψουν οι χαρταετοί για τους μικρούς μας φίλους, ενώ θα προσφερθεί άφθονο κρασί και η παραδοσιακή φασολάδα.
«Για άλλη μια χρονιά ο δήμος μας ετοιμάζεται να υποδεχθεί με κέφι, εορταστική διάθεση, αλλά και μια ανοικτή αγκαλιά προς τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς και τους Θεσσαλονικείς που θα θελήσουν να περάσουν την Καθαρή Δευτέρα ‘'εκτός των τειχών''», σημειώνει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Φέτος ο δήμος αποφάσισε να γιορτάσει τα Κούλουμα σε μια ενιαία εκδήλωση, στέλνοντας διπλό μήνυμα: Συνενώνουμε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις που φέτος θα γίνουν στην Πυλαία έτσι ώστε να φέρουμε όλους τους συμπολίτες μας πιο κοντά. Ταυτόχρονα  εναρμονιζόμενοι στο πνεύμα της εποχής  περιορίζουμε και το κόστος των φετινών εκδηλώσεων», προσθέτει ο κ. Καϊτεζίδης.
Οπως αποφασίστηκε οι εκδηλώσεις θα γίνονται κάθε χρονιά σε διαφορετική δημοτική ενότητα, με την εκκίνηση να δίνεται φέτος στην Πυλαία..