Κάθειρξη 24 ετών και εννέα μηνών επέβαλε, αργά χθες το βράδυ, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αλεξανδρούπολης, σε 32χρονο ο οποίος, στις 17 Νοεμβρίου 2010, ενώ λήστευε τράπεζα, πυροβόλησε και σκότωσε τον 55χρονο διευθυντή του υποκαταστήματος της Alpha Bank στην Ορεστιάδα, Τριαντάφυλλο Γκαϊντατζή. >>>


Ο δράστης που ήταν άνεργος εκτός από το όπλο της ληστείας είχε στην κατοχή του τρεις γεμιστήρες και μια χειροβομβίδα!

Το δικαστήριο αναγνώρισε στο δράστη το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού. Του επέβαλε, επίσης, πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ η τυχόν έφεσή του δε θα έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης είχε εισβάλει στο υποκατάστημα της τράπεζας. Άρπαξε 230.000 ευρώ κι όταν ο διευθυντής προσπάθησε να αποτρέψει τη ληστεία, τον πυροβόλησε τρεις φορές και τον σώριασε νεκρό.

Η Τράπεζα πάντως προσπάθησε να απαλύνει τον πόνο της οικογένειας με διάφορες χειρονομίες στήριξης, ανέλαβε τα έξοδα της κηδείας, συμπαραστάθηκε στην απώλεια και τακτοποίησε το θέμα της συνταξιοδότησης, ενώ προσέλαβε την μία κόρη του θύματος στο υπαλληλικό της προσωπικό. Η δεύτερη είναι γιατρός. ενώ η σύζυγος διατηρεί κατάστημα εσωρούχων στην Κομοτηνή.