Ολοκληρώθηκαν οι πορείες που έγιναν, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εναντίον της νέας μνημονιακής σύμβασης και των σκληρών μέτρων που θέλει να λάβει η κυβέρνηση. Τις πορείες οργάνωσαν >>>

το ΕΚΘ, η ΕΔΟΘ , τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, το ΠΑΜΕ, αριστεριστές και αντιεξουσιαστές και σ’ αυτές πήραν μέρος περίπου 3.500 άνθρωποι.

Η πορεία του ΕΚΘ ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 μπροστά από τα γραφεία του Κέντρου, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς. Οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στην οδό Δωδεκανήσου όπου και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από την είσοδο του πολιτικού γραφείου του Ευάγγελου Βενιζέλου στην οδό Δαναΐδών. Οι συγκεντρωμένοι, με συνθήματα κατά του μνημονίου και των πολιτικών που επιβάλλει η Τρόικα, ζητούσαν την παραίτηση του κ. Βενιζέλου. Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προσπαθώντας να κρατήσουν τους διαδηλωτές σε απόσταση από το κτίριο –χωρίς να χρειαστεί να επέμβουν.

Με την πορεία ενώθηκαν επίσης τα «πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα» και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που έκαναν νωρίτερα συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία συνεχίστηκε και κατέληξε έξω από τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης.

Στη συνέχεια, η πορεία πήρε κατεύθυνση προς το Διοικητήριο, μέσω τον οδών Φράγκων – Βασιλέως Ηρακλείου και Βενιζέλου. Εκεί οι περισσότερες από τους συμμετέχοντες αποχώρησαν. Αντίθετα, οι φοιτητές παρέμειναν στο σημείο κι επιχείρησαν να “ξηλώσουν” τα κάγκελα της περίφραξης. Η πόρτα… αντιστάθηκε, όμως ένα σημείο του κιγκλίδώματος υποχώρησε.

Εκείνη την στιγμή έκανε την εμφάνισή της μικρή ομάδα αστυνομικών οι οποίοι παρατάχθηκαν μπροστά από την περίφραξη, για να αποτρέψουν τυχόν εισβολή στο κτίριο. Στη συνέχεια ήρθαν στο σημείο και δυο διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν (χωρίς να γίνει χρήση χημικών) κι έδωσαν ραντεβού για αύριο το πρωί και για το συλλαλητήριο της Κυριακής στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία, μέσω των οδών Εγνατίας και Τσιμισκή, με κατάληξη τα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.