«Διαφημιστές» του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα έγιναν οι μαθητές των σχολείων της Χαλάστρας, των Κυμίνων και του Καλοχωρίου. Παρουσίασαν τις ιδέες τους για την προβολή του, στο πλαίσιο της >>>
χθεσινής γιορτής για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου με εκδηλώσεις σε υγροτόπους ανά τον κόσμο. 

Η επιλογή του αντικειμένου των μαθητικών εργασιών έγινε με βάση το θέμα που επέλεξε για φέτος η Γραμματεία της Σύμβασης Ραμσάρ για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, το οποίο είναι «Υγρότοποι και τουρισμός, μία αξέχαστη εμπειρία». 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά της Ε’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλάστρας και του 1ου Δημοτικού Κυμίνων και του 1ου Δημοτικού Καλοχωρίου παρουσίασαν τις εργασίες τους σε κοινή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος των Νέων Μαλγάρων. Τα παιδιά παρουσίασαν ως δρώμενο μία τηλεοπτική εκπομπή, κατά την οποία οι προσκεκλημένοι ήταν τα πιο γνωστά πουλιά του υγροτόπου: το φλαμίνγκο, ο στρειδοφάγος, ο ερωδιός, ο αργυροπελεκάνος και ο θαλασσαετός που μίλησαν για τις συνήθειές τους και τη ζωή τους στις λιμνοθάλασσες και τα ποτάμια. 

Απελευθέρωση πουλιών στη μνήμη Γιουτίκα 
Μετά τις παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκε απελευθέρωση πουλιών, μίας γερακίνας και μίας καρακάξας, από τους εθελοντές της Δράσης για την Άγρια Ζωή. Η απελευθέρωση έγινε προς τιμήν του θανόντος δημάρχου Δέλτα, Νικόλαου Γιουτίκα. 

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).