Εχει σχέση το περπάτημα των γυναικών με το σεξ; Μια μελέτη (Brody, 2008) με παράδοξη ερευνητική υπόθεση, έφερε στο φως δεδομένα που προκαλούν ενδιαφέρον και απορία! >>>

Οι ερευνητές ζήτησαν από 16 γυναίκες στο Βέλγιο να συμπληρώσουν διάφορα ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις σεξουαλικές τους συμπεριφορές και κατόπιν τους ζήτησαν να περπατήσουν μια μικρή απόσταση, ενώ ταυτόχρονα τις βιντεοσκοπούσαν.  
Η επεξεργασία των δεδομένων έδειξε πως το περπάτημα των γυναικών σχετιζόταν με την ικανότητά τους να έχουν κολπικό οργασμό. Συγκεκριμένα, το εύρος του βηματισμού και το λίκνισμα της λεκάνης ήταν μεγαλύτερα στις γυναίκες που είχαν κολπικούς οργασμούς. Αντίθετα, το περπάτημα δεν είχε σημαντική σχέση με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές.  
Πιθανή ερμηνεία αυτών των δεδομένων είναι ότι οι γυναίκες που κάνουν μεγάλα βήματα με αρκετό λίκνισμα νιώθουν άνετα με το σώμα τους ή ότι οι μύες της λεκάνης τους είναι πιο ελαστικοί και κατά συνέπεια έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να έρχονται σε οργασμό κολπικά.
Τι αποκαλύπτουν τα χείλη των γυναικών;
Μία άλλη μελέτη (Brody, 2011) της ίδιας ερευνητικής ομάδας, διερεύνησε αν το σχήμα των χειλιών σχετίζεται με τον κολπικό οργασμό. Διαπιστώθηκε πως ένα συγκεκριμένο σημείο των χειλιών είναι χαρακτηριστικό στις γυναίκες που έρχονται σε οργασμό κολπικά.  
Στο κέντρο του άνω χείλους υπάρχει συνήθως ένα στρογγυλό σημείο. Οταν το σημείο αυτό ήταν έντονο ή ευδιάκριτο, ήταν 12 φορές πιθανότερο η γυναίκα να αναφέρει κολπικούς οργασμούς. Το σημείο αυτό δεν σχετίστηκε με καμία άλλη σεξουαλική λειτουργία ή συμπεριφορά. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αναπτυξιακά στάδια κατά την εμβρυϊκή φάση συνδέουν τα χαρακτηριστικά των χειλιών με την ικανότητα κολπικού οργασμού.
Επειδή μόνο το 30% των γυναικών μπορεί να έρχεται σε οργασμό κολπικά, μελέτες σαν κι αυτές, αν και παράδοξες, φέρνουν στο φως πληροφορίες για την ιδιαίτερη φύση της συγκεκριμένης σεξουαλικής λειτουργίας.

Απο healthier world