Ο Σύλλογος Αποφοίτων των Σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» στα πλαίσια της κοινωνικής του διάστασης διοργάνωσε την ετήσια εκδήλωση του προς τιμήν των αποφοίτων του. >>> Στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα ο Σύλλογος τίμησε για την προσφορά τους παλαιούς καθηγητές. Μεταξύ των καθηγητών, οι οποίοι κατά το παρελθόν δίδαξαν στους μαθητές των σχολείων της Ελληνικής και τιμήθηκαν για την προσφορά τους, ήταν και ο δραστήριος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο οποίος διετέλεσε και διευθυντής γυμνασίου.
Κατά την τελετή της βράβευσής του ο Μητροπολίτης Άνθιμος μοιράστηκε με το πολυπληθές ακροατήριο άγνωστες πτυχές της πορείας του στα σχολεία της «Ελληνικής Παιδείας» αλλά και στην ιεροσύνη, ενώ δεν παρέλειψε τις αναφορές στο σήμερα, εκφράζοντας την αγωνία του για τη Θράκη και τη Μακεδονία.
«Με γνώμονα την αντίσταση στην προσπάθεια των αλλότριων δυνάμεων να απεμπολήσουν κάθε μορφής στεγανών στους Έλληνες τιμούμε σήμερα τους παλαιούς καθηγητές μας, στο πρόσωπο των οποίων παίρνουν σάρκα και οστά οι προσπάθειες για διατήρηση του ελληνικού ψυχισμού», τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Επαμεινώνδας Στυλόπουλος.
Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τον Σύλλογο και τη δράση του ακολουθείστε το www.satep.gr και στο www.twitter.com/satepgr 
Λίγα Λόγια για το Σύλλογο Αποφοίτων των σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» (ΣΑΤΕΠ)
Ο Σύλλογος Αποφοίτων των Σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» (ΣΑΤΕΠ) συστήθηκε το 2006 και αριθμεί σήμερα πάνω από 1.100 μέλη. Σκοπός του Συλλόγου είναι η γνωριμία των αποφοίτων των Σχολείων «Η Ελληνική Παιδεία» και η δημιουργία δεσμών μεταξύ τους, δεδομένων των κοινών τους αρχών και αξιών. 
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Σύλλογος παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από δραστηριότητες οι οποίες καλύπτουν ποικίλα ενδιαφέροντα. Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος έχει να παρουσιάσει ημερίδες, συναντήσεις, εκδρομές και συνεστιάσεις. Το επόμενο διάστημα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προσανατολίζεται σε στοχευμένες δράσεις επαγγελματικές δράσεις αλλά και κοινωνικές πρωτοβουλίες.