Η Ευρωπαική Επιτροπή κατέστησε σαφές σήμερα πως δεν πρόκειται να συγχρηματοδοτήσει την κατασκευή «φράκτη» μήκους 10,3 χιλιομέτρων στον Έβρο, που σχεδιάζει η Ελλάδα προκειμένου να εμποδίσει την είσοδο λαθρομεταναστών από την Τουρκία. >>>
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Ελλάδα πρόκειται να λάβει το 2012 το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αλλά το εν λόγω σχέδιο δεν πρόκειται να συγχρηματοδοτηθεί από την Κοινότητα.
Κοινοτικές πηγές στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν ότι αρκετά κράτη μέλη, μεταξύ των οποίων η Γαλλία και η Γερμανία, έχουν διαφορετική άποψη από αυτήν της Κομισιόν.
Μάλιστα, όπως τονίζουν, οι χώρες αυτές παροτρύνουν την Ελλάδα να κατασκευάσει το «φράκτη» προκειμένου να αναχαιτιστεί η μαζική είσοδος λαθρομεταναστών στην χώρα και κατ΄ επέκταση στην κοινοτική επικράτεια.
Εάν οι υπόλοιποι κρίνουν ότι δεν τους αφορά το θέμα της λαθρομετανάστευσης, να το δηλώσουν και να αρχίσουν να δέχονται τους ανθρώπους που έχουν ως προορισμό την χώρα τους και όχι την Ελλάδα.

 Aπο prionokordela.gr