Προβλήματα παντού έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια . >>>Χιονοπτώσεις σημειώνονται ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αττικής, ενώ με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της τελεφερίκ και πάνω. Λόγω του καιρού, έχει διακοπεί επίσης η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό από Βασιλικά κτήματα προς Κατσιμίδι.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε στις 5 τα ξημερώματα ο απεγκλωβισμός των 16 ανθρώπων που από το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας παρέμειναν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους στο δρόμο μεταξύ του Καρπενησίου και του χιονοδρομικού κέντρου.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφτασαν τα ειδικά συνεργεία στο σημείο που βρίσκονταν τα δύο αυτοκίνητα με τα 14 άτομα μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και δύο γυναίκες. Χρειάστηκε περισσότερο από μία ώρα για να απομακρύνουν όγκους χιονιού γύρω από τα αυτοκίνητα για να μπορέσουν να μετεπιβιστούν οι 14 άνθρωποι στο ειδικό όχημα της 7ης ΕΜΑΚ και να μεταφερθούν προληπτικά στο νοσοκομείο Καρπενησίου. Όλοι τους είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
Οι προσπάθεις συνεχίστηκαν προκειμένου τα συνεργεία να φτάσουν σε ένα ακόμη σημείο που ήταν εγκλωβισμένα άλλα δύο άτομα, κάτι το οποίο έγινε λίγο πριν από τις 5 το πρωί.
Στη Ροδόπη, λόγω αυξημένης στάθμης νερού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη διάβαση του ποταμού Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου).
Δεμένα τα πλοία
Την ίδια ώρα, σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.
Ταλαιπωρία περίμενε χθες τους 65 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Πανόραμα», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να δέσει στο Μαρμάρι Ευβοίας, από τις 20:45 το βράδυ.
Τελικά στις 2:20 τα μεσάνυχτα έδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους 65 επιβάτες, τα 20 ΙΧ και το ένα δίκυκλο.
Με ασφάλεια έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας και το πλοίο Superferry II με 1.300 επιβάτες, που είχε αποπλεύσει από την Ανδρο. Το πλοίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι έντασης τοπικά 9 μποφόρ. 
Σε ποιά σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Α. Δ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Επ. Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α. Δ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Καρπενησίου - Φουρνάς (θέση Βράχος), αποκόπηκε όγκος χιονιού από τα πρανή της περιοχής και κατέπεσε στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων προς τους τέως Δήμους Φουρνά και Κτημενίων, καθώς και προς το Νομό Καρδίτσας, να διεξάγεται από παρακαμπτήρια οδό, μέσω Αγ. Γεωργίου Φθιώτιδας.

Επ. Ο. Χ/Κ Καρπενησίου.

Επ. Ο. Προυσού - Αγρίνιου.

Α. Δ. ΕΥΒΟΙΑΣ

Αγ. Αθανάσιος - Γλυφάδα

Στενής - Στροπώνων

Σταυρού - Αγ. Σοφίας

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Α. Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Επ. Ο. Μουζακίου - Άρτας, από το 19ο χλμ. (θέση Τύμπανος προς Δυτική Αργιθέα).

Επ. Ο. Μουζακίου- Ανατολικής Αργιθέας, από το 35ο χλμ. (θέση Αγ. Νικόλαος).

Α.Δ. ΗΛΕΙΑΣ

Επ. Ο. Τριπόλεως - Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης. Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Α.Δ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Επ. Ο. Καλλιθέας - Προυσού από Δ.Δ. Λαμπιρίου έως θέση Αραποκέφαλα.

Γ.Α.Δ.ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Α.Δ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επ. Ο. Μεθώνης - Πύργου από την 4.0 Χ/Θ μέχρι 4.2 Χ/Θ.