Σε 24ωρη απεργία προχωρούν, αύριο, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος", μετά το σχέδιο απολύσεων που εφαρμόζει ο εκδότης, Αλέξανδρος Μπακατσέλος. Μάλιστα, με μια >>>
ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση(που, μάλλον, άργησε), η ΕΣΗΕΜ-Θ κάνει λόγο για "εκδικητικό σχέδιο αφανισμού του δημοσιογραφικού δυναμικού χάρη στο οποίο επί 16 χρόνια ο εκδότης διατηρούσε παρουσία στον επιχειρηματικό χώρο της Ενημέρωσης".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο εκδότης "επινόησε και ένα πρωτοφανές σχήμα για να συνεχίσει τις μαζικές απολύσεις με το μικρότερο δυνατό κόστος, συνδυάζοντας εξ ορισμού ασυνδύαστα μέτρα. Έτσι, ο εργοδότης που πριν από λίγους μήνες διακήρυττε ότι κανένας εργαζόμενος του Αγγελιοφόρου δε θα χάσει ούτε ένα ευρώ από την αποζημίωσή του, απειλεί τώρα ότι θα θέτει σε διαθεσιμότητα δημοσιογράφους τους οποίους προηγουμένως θα έχει απολύσει με τη μέθοδο της προειδοποίησης"!

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ επισημαίνει ότι διοίκηση και δημοσιογράφοι του Αγγελιοφόρου "σταθερά, επί μήνες, πρότειναν στην επιχείρηση ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσει η επιχείρηση τα προβλήματα που επικαλείται. Καθίσταται πια προφανές ότι η πρόθεση του εκδότη και της διοίκησης δεν είναι άλλη από τη διάλυση της εφημερίδας και οδηγός της ένα τυφλό πείσμα να απαξιώσει τους επαγγελματίες δημοσιογράφους".

Βέβαια, κάποιοι είχαν επισημάνει στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι οι συνεχείς παραχωρήσεις δεν ήταν λύση. Και κάποιοι άλλοι, από τους εργαζόμενους, βλέποντας το τι θα επακολουθούσε, είχαν χαράξει κόκκινη γραμμή στην εφαρμογή των συμβάσεων. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν αμφότεροι...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί για μιαν ακόμη φορά την εργοδοσία να επαναφέρει τους απολυμένους δημοσιογράφους στις θέσεις τους, να ανακαλέσει τις προειδοποιήσεις απολύσεων που κοινοποίησε ή ετοιμάζεται να κοινοποιήσει, να προστατέψει τις προδιαγραφές αξιοπιστίας που αντιστοιχούν στην εφημερίδα και να αποκαταστήσει τον ενημερωτικό χαρακτήρας της.