Επιστολή στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων του νέου μνημονίου, απέστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. >>> Το πλήρες κείμενο της επιστολής:
 
«Κύριε Πρόεδρε,
Έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, σας απευθύνω έκκληση: Δεν μπορεί μια κυβέρνηση μη εκλεγμένη να δεσμεύσει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια και να υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Όπως έχετε και εσείς ο ίδιος δηλώσει, σε μια Ελλάδα που πονάει και σε ένα λαό που υποφέρει, δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.
Ο λαός μας, λαός περήφανος και αξιοπρεπής, ζητά τον Ηγέτη που θα πει το νέο μεγάλο εθνικό ΟΧΙ. Τώρα, πριν εξαντληθεί κάθε περιθώριο, πρέπει να σημάνετε εθνικό σάλπισμα.
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έφτασε στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Δεν θα συγχωρήσουν σε κανέναν αυτό που πάει να συμβεί. Με εκβιαστικά διλήμματα και πρακτικές εισπρακτικών εταιρειών δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το δράμα. Είναι πλέον βέβαιο, πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συνωμοσία σε βάρος της Πατρίδας με προεκτάσεις εθνικές, πολιτικές και πολιτιστικές από τη Διεθνή των τοκογλύφων.  
Κύριε Πρόεδρε,
Οι εφαρμοστικοί νόμοι δεν αποτρέπουν ούτε την καταστροφή, ούτε την χρεοκοπία. Δίνουν απλά παράταση ζωής, βοηθώντας τους πιστωτές μας να μην καταρρεύσουν και οι ίδιοι, σε μια ενδεχόμενη χρεοκοπία μας. Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων. Πάνω απ’όλαηΠατρίδα. Γιατί πράγματι η Πατρίδα δεν είναι μια εύκολη κουβέντα.
Γιατί εκτός από τα μεγάλα ΝΑΙ υπάρχουν και τα περήφανα ΟΧΙ σε αυτούς που μας θέλουν υποταγμένους. Τολμήστε λοιπόν. Ας μην «κουρέψουμε» τα όνειρα των Ελλήνων
Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης».