Για ακόμα μια φορά Βούλγαροι συνελήφθησαν να κλέβουν από την Ελλάδα μέταλλα. Αυτή τη φορά 10 υπήκοοι Βουλγαρίας συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την ώρα που «φόρτωναν» σε Ι.Χ. αυτοκίνητο σιδηροδρομικές ράγες του ΟΣΕ από περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να τις διαθέσουν προς πώληση.
 
 

 
 
Σε βάρος των συλληφθέντων, ηλικίας 22 έως 53 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για «κλοπή κατά συναυτουργία» και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Στο μεταξύ, πέντε ημεδαποί, 23 έως 60 ετών, συνελήφθησαν στο Πλατύ Ημαθίας, κατηγορούμενοι ότι απέκοψαν, με χρήση κόφτη οξυγόνου, μέρος σκελετού μεταλλικού κτιρίου της Αγροτικής Τράπεζας, το οποίο και τεμάχισαν σε κομμάτια, συνολικού βάρους 5,7 τόνων.
Όπως προέκυψε, χρησιμοποιώντας οχήματα, αφαιρούσαν, σταδιακά, κομμάτια τεμαχισμένου σιδήρου και τα πουλούσαν στη συνέχεια έναντι χρηματικής αμοιβής σε 39χρονο, ιδιοκτήτη κέντρου ανακύκλωσης μετάλλων, ο οποίος συνελήφθη για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος.
Σε έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων δύο Ι.Χ. φορτηγά, ένα φορτωτικό μηχάνημα, ένας κόφτης οξυγόνου, τέσσερις φιάλες οξυγόνου και περίπου 3,5 τόνοι σίδερα.