Ισχύει αλήθεια ότι “no money , no honey; ” >>>
Έτσι, με απλούς συλλογισμούς, αντιλαμβανόμαστε πως οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και αναταραχές επηρεάζουν, μπλοκάρουν και σαμποτάρουν και τις ερωτικές σχέσεις. Αυτό επιβεβαιώνει και η έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, που θέλει την πλειοψηφία των νέων ατόμων να προτιμά τις «μοναχικές» διεξόδους από την κρίση! Και σαφώς, ασπάζομαι τους παράγοντες -ΆΓΧΟΣ- ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ- ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Αλλά τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον Έρωτα; Σε περιόδους «κρίσης» από παλαιοτάτων χρόνων, οι άνθρωποι έρχονταν ακόμη πιο κοντά! Το ίδιο και στις μέρες μας.
 Αναζητούμε καταφύγιο στην αγκαλιά, την επικοινωνία, την ερωτική επαφή και το μοίρασμα και αυτό ίσως να είναι επιτακτική ανάγκη! Μήπως, ο έρωτας σε περιόδους κρίσης δείχνει και ποιός στα αλήθεια είναι τελικά;
Βέβαια, για τα ζευγάρια που έχουν ήδη διανύσει μια πορεία μαζί  και θέλουν να προχωρήσουν σε μια συμβίωση ή σ’ ένα γάμο, το budget θα είναι περιορισμένο! Έχει μεγάλη σημασία για σας αν θα μένετε στην Εκάλη ή στο Περιστέρι, ή αν θα καλέσετε στο γάμο σας όποιον γνωστό- άγνωστο έχετε ή μόνο 5 φίλους;  Θα ξυπνάτε και θα κοιμάστε με τον έρωτα σας, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό;
Ο έρωτας δεν περνάει κρίση και αν κάποιος ψάχνει αιτίες θα βρίσκει πάντα προφάσεις! Γιατί; Πρώτον, όποιος είναι πραγματικά διαθέσιμος να ερωτευτεί, ερωτεύεται ανεξαρτήτως «περιόδων». Δεύτερον, αναφέρομαι πάντα στον αληθινό έρωτα, αυτόν με τις «πεταλουδίτσες» στο στομάχι και τα μάτια που πετάνε «καρδούλες». Ε, αυτός ο έρωτας δεν κοιτάει το χρηματιστήριο, πριν σου ρίξει το βέλος του! Τρίτον, ξεκαθαρίζονται μια ώρα νωρίτερα, οι έρωτες τύπου «σε δείχνω στους φίλους/ες μου ως μια ακόμη ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ», «σε κυκλοφορώ με το τελευταίο μοντέλο της BMW για να δεις ότι είμαι ΙΠΠΟΤΗΣ», «φοράω από πάνω ως κάτω Takeshy Κurosawa για να δεις ότι έχω ΛΑΜΠΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ» κτλ. Τέταρτον γιατί η «Φτώχεια θέλει καλοπέραση!»
Για μένα ο Έρωτας ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαλλαγμένος από οικονομικές τάξεις και κοινωνικά στερεότυπα. Ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ μπορεί να δείξει στο έπακρο το αληθινό του πρόσωπο, μη κινητοποιημένος από παραπλανητικά κριτήρια όπως το επάγγελμα ή την οικονομική κατάσταση. Αν αυτή η εποχή δεν είναι ευοίωνη για να μας δείξει ο έρωτας την αλήθεια του, ίσως να μην είναι ποτέ ξανά! Τώρα, που οι περισσότεροι νέοι ξεκινούν από την ίδια γραμμή εκκίνησης-οικονομικά, ο έρωτας ο αληθινός έχει το πλεονέκτημα να φανεί στην ολότητα του και αν πραγματικά αξίζει, αγνά και με «καλή πρόθεση» όπως ξεκινά, να έχει και τη διάρκεια του στο χρόνο!
Απο  sophiesense.blogspot.com