Κινδυνεύουμε πλέον να μην έχουμε στα συρτάρια μας φάρμακα, αλλά σκουπίδια. Σκουπίδια από χώρες αγνώστου προελεύσεως, χωρίς τεκμηριωμένους ελέγχους, από χώρες τριτοκοσμικές, μόνο και μόνο επειδή είναι φτηνά, αν είναι δυνατόν., είπε στην εφημερίδα «Χρόνος» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης Ηλίας Χαληγιάννης. >>>
Το Υπουργείο Υγείας τα έχει μπερδέψει, υποστήριξε, αφού εξισώνει το φθηνό φάρμακο με τη μείωση των δαπανών. Η λογική πατά σε λάθος βάσεις, ανέφερε υποστηρίζοντας ότι αυτός που πλήττεται τελικά είναι ο πολίτης. 
«Αν προχωρήσει αυτή η υπόθεση σημαίνει ότι θα έρθουν αθρόες εισαγωγές φαρμάκων από χώρες αγνώστου προελεύσεως με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο να έχουμε φθηνότερα φάρμακα. Είναι δημόσιος κίνδυνος…». 
Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, τόνισε πως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, και κυρίως ο ΕΟΦ, να ελέγχει την ασφάλεια των γενοσήμων. Πρέπει επιτέλους να είναι ένας οργανισμός ελέγχου και όχι γραφείο διεκπεραίωσης, είπε χαρακτηριστικά. 
«Το σχέδιο νόμου που περνάει τώρα από την Βουλή, παραπέμπει σε υπουργική απόφαση που σημαίνει τι, βλέπουμε ότι δεν έχει αποτέλεσμα άρα αυξάνουμε την συμμετοχή. Ο στόχος είναι πάλι ο πολίτης».
Πληροφορίες: Εφημερίδα "Χρόνος"