Την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Επίσης χαρακτήρισε τα περί Σκοπιανού Μεγαλέξανδρου... ανέκδοτο! Η δήλωση αυτή έρχεται μόλις μία μέρα μετά την επίθεση Παπούλια κατά Σόιμπλε και Ολλανδών! >>>Ο κ. Παπούλιας ανέφερε στον επικεφαλή του ΝΑΤΟ Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας το οποίο επιδιώκει η Ελλάδα.

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ακόμη στον κ. Ράσμουσεν ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην Ε.Ε. και συνδράμει στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κάρολος Παπούλιας στη στάση και την συμπεριφορά των Σκοπίων. Χαρακτήρισε, χαμογελώντας, «ανέκδοτο» την εμμονή των Σκοπίων να αλλοιώνουν τη ιστορία εμφανίζοντας τον Μεγαλέξανδρο ως «Σκοπιανό» και ζήτησε από τον κ. Ράσμουνσεν να βοηθήσει για να ξεπεραστούν τα προβλήματα.