Ανοιχτή συζήτηση με κεντρικό θέμα την κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στην Ευκαρπία -και με αρκετή ένταση- πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί. Ως γνωστόν, οι πολίτες της περιοχής και ο δήμος Πάυλου Μελά εναντιώνονται στην >>>κατασκευή του ΣΜΑ πίσω από την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ, ενώ η ΠΕΔ και ο ΟΤΑ υποστηρίζουν το έργο στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Στη διαβούλευση δεν έλειψαν οι λεκτικοί διαξιφισμοί και οι μικροεντάσεις μεταξύ των πολιτών και του προέδρου της ΠΕΔ, Σίμου Δανιηλίδη. Μάλιστα, οι πολίτες είχαν μπει στην αίθουσα κρατώντας πλακάτ, με συνθήματα κατά της δημιουργίας ΣΜΑ στην Ευκαρπία. 

Οι πολίτες της Ευκαρπίας και ο δήμος Παύλου Μελά λένε όχι στην κατασκευή ενός γιγάντιου ΣΜΑ στη θέση πίσω από το ΤΙΤΑΝ. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται ο ΟΤΑ Θεσσαλονίκης και η ΠΕΔ. Ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Σίμος Δανιηλίδης υποστήριξε ότι το έργο πρέπει να γίνει γιατί διαφορετικά θα ακυρωθεί, ενώ απέδωσε σε άγνοια ή σε σκόπιμη παραπληροφόρηση τις αιτιάσεις των κατοίκων της περιοχής. 

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, επικεφαλής της παράταξης "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη", Χρήστος Μάτης, κατέθεσε εναλλακτική πρόταση: Οι κάτοικοι να ελέγχουν με δικούς τους μηχανικούς όλες τις φάσεις υλοποίησης του έργου στη συγκεκριμένη τοποθεσία. 

Οι πολίτες της περιοχής πάντως βρίσκονται σε καθημερινές κινητοποιήσεις εδώ και είκοσι ημέρες προκειμένου να πετύχουν την κατασκευή του ΣΜΑ σε οικόπεδο που βρίσκεται 2 χιλιόμετρα πιο μακριά. 

Ο πρόεδρος του ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς δεν παρέστη στη συζήτηση με αποτέλεσμα ο κ. Δανιηλίδης να θέσει θέμα παραμονής του στον Οργανισμό. 

Το θέμα της κατασκευής του ΣΜΑ Ευκαρπίας θα συζητηθεί και στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.