Πατέρας, θείος, γιος και... φιλενάδα του τελευταίου είχαν "στήσει" την τέλεια μηχανή: Υπόσχονταν να βρουν αγοραστές για πολυτελή αυτοκίνητα κι εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες, καθώς κρατούσαν τα οχήματα για λογαριασμό τους! >>>

Μάλιστα, για να μην είναι δυνατό να εντοπισθούν, άλλαζαν συνεχώς διευθύνσεις διαμονής.

Η αστυνομία συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη τα τρία άτομα από την τετραμελή σπείρα. Πρόκειται για 60χρονο που φέρεται ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, τον 28χρονο γιο του και μια 28χρονη αλλοδαπή γεωργιανής καταγωγής. Αναζητείται ο 64χρονος αδερφός του πρώτου. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας, της υπεξαίρεσης και της απάτης κατ' επάγγελμα.

Τα θύματά τους προέρχονταν από τη Θεσσαλονίκη, το Περιστέρι Αττικής, την Πάτρα, την Κόρινθο και το Αίγιο. Όλοι πουλούσαν τα πολυτελή Ι.Χ. τους. Τα μέλη της σπείρας, είτε εξαπατώντας είτε χρησιμοποιώντας βία, άρπαζαν τα αυτοκίνητα των ανυποψίαστων ιδιοκτητών. Με αυτόν τον τρόπο κατόρθωσαν από τον Ιούνιο του 2009 να γίνουν κάτοχοι 12 πολυτελών ΙΧ αυτοκινήτων κι ενός μηχανήματος έργων, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνάει τις 310.000 ευρώ. 

Από το σύνολο των οχημάτων βρέθηκε μέχρι στιγμής και κατασχέθηκε μόλις ένα.