Οι εργάτες της ενημέρωσης -οι δημοσιογράφοι- που υπηρετούν και δεν κερδοσκοπούν, χάνουν άλλη μία συχνότητα κι ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο: Το Ράδιο 105 της ΔΕΘ, που είχε ανοίξει πριν χρόνια με πολλές προοπτικές, όμως, στην πορεία, τα πράγματα δεν πήγαν καλά. >>>

Σήμερα, η ΔΕΘ υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας με το ΑΠΘ. Κι όμως, πριν έξι χρόνια, στο δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ, είχε κατατεθεί πρόταση (που είχε γίνει δεκτή, αλλά με ευθύνη της τότε διοίκησης δεν προχώρησε η υλοποίησή της) να συμμετέχει η Ένωση στην αξιοποίηση του σταθμού, για να βρουν δουλειά άνεργοι δημοσιογράφοι.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας αφορά τη συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και στις εκθεσιακές δράσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ στο εξωτερικό. Το τριετές πρωτόκολλο στοχεύει στη συνεργασία επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης, μέσα από κοινές δράσεις των δύο φορέων που θα ωφελήσουν την τοπική κοινωνία, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Οι δυο φορείς φιλοδοξούν, με τη συνεργασία τους στο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού, να προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης υπηρεσίες ψυχαγωγίας υψηλού επιπέδου, αλλά και στο ΑΠΘ ένα άμεσο και λειτουργικό μέσο επικοινωνίας με τους πολίτες.

Παράλληλα, το ΑΠΘ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκθεσιακές δράσεις της ΔΕΘ ΑΕ εντός και εκτός συνόρων, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες προβολής και προώθησης του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου και της καινοτομίας. 

Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο πρύτανης, Γιάννης Μυλόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.